Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@02:47:14 GMT

فارس من| تکرار یک دغدغه؛ این‌بار در شرق!

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۸۴۹۶۳

فارس من| تکرار یک دغدغه؛ این‌بار در شرق!

خبرگزاری فارس- مرتضی مزینانی: تجربه دغدغه‌آور تأسیس کارخانه فروسیلیس ایران در نزدیکی سمنان سال‌ها همراه مردم مرکز استان بوده است و شائبه‌هایی که مبنی بر سرطان‌زا بودن غبار یا فعالیت در این کارخانه سر زبان‌ها افتاده، هنوز پاسخ علمی و روشنی نیافته است.

فروسیلیس برای مردم سمنان کلمه خوشایندی نیست و حال قرار شده تا در دامغان هم کارخانه‌ای با همین رویه تأسیس شود؛ طرحی که هنوز نهایی نشده، با موج نگرانی اهالی ساکن در این شهر همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نگرانی‌ها تا آنجا ادامه پیدا کرده که شماری از مخاطبان خبرگزاری فارس چندی پیش با ورود به سامانه «فارس من» که مطالبات و مشکلات مردمی را در سراسر کشور پیگیری می‌کند، با سوژه «جابه‌جایی محل احداث کارخانه فروسیلیس دامغان»، از مسؤولان پیگیری این موضوع را درخواست کرده بودند.

آنها عقیده دارند: بناست در شهرستان دامغان کارخانه فروسیلیس تأسیس شود؛ در آلاینده بودن صنعت فروسیلیس و غبار آن برای شهروندان شکی نیست و باید برای جابه‌جایی این کارخانه قبل از تأسیس اقدام شود.

مخاطبان فارس می‌گویند: بی‌شک مردم دامغان خواهان اشتغال هستند؛ اما با محل استقرار این کارخانه در نزدیکی شهر مخالفت دارند؛ اما ماجرا از چه قرار است؟

آلایندگی دائمی کارخانه فروسیلیس سمنان بارها در رسانه‌ها بازتاب داشته است

اشتغال ۴۰۰ نفری بدون آلایندگی!

ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که علی‌اکبر علیزاده‌برمی، نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در نخستین نشست مطبوعاتی خود، یک وعده مهم داد؛ اشتغال ۴۰۰ نفر در دامغان!

او گفته بود: ۱۴ مورد درخواست جواز تأسیس کارخانه در دامغان در سال ۹۸ صادر شده بود که در ۶ ماهه نخست سال جاری، ۲۰ مورد جواز تأسیس و تحویل زمین در شرکت شهرک‌های صنعتی دامغان صورت پذیرفته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس ادامه داد: به‌زودی با احداث و افتتاح کارخانه فروسیلیس در شهرک صنعتی دامغان، برای ۴۰۰ نفر به‌صورت مستقیم شغل ایجاد می‌شود.

علیزاده‌برمی گفته بود: سیلیس و زغال‌سنگ موردنیاز این واحد صنعتی از معادن غنی شهرستان تأمین می‌شود و این کارخانه در فاز نخست، سالانه ۵۰ هزار تن و با تکمیل فاز دوم، سالانه ۱۰۰ هزار تن از این ماده ارزشمند و پرکاربرد را تولید خواهد کرد.

او تصریح کرده بود: این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۷ هکتار از مجموعه شهرک صنعتی دامغان احداث می‌شود و هیچ‌گونه آلودگی زیست‌محیطی ندارد!

نمی‌توانیم مجوز ندهیم

خبرهای خوش نماینده مردم دامغان در مجلس برای اشتغال‌زایی در این شهر اما تمام ماجرا نیست.

علی آذرپور، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست دامغان در گفت‌وگویی که پنجم دی‌ماه امسال انجام داده، گفته است: پاسخ استعلام کارخانه فروسیلیس دامغان از اداره حفاظت محیط‌زیست دامغان، با نظارت و مشورت اداره کل حفاظت محیط‌زیست سمنان صادر شده است؛ وقتی واحد صنعتی با ضوابط محیط‌زیست مطابقت دارد، نمی‌توانیم مجوز ندهیم.

او بیان کرد: آلایندگی فروسیلیس دامغان بسیار ناچیز بوده و در هر مرحله از ساخت و پیشرفت فیزیکی این کارخانه اگر استانداردهای ملی رعایت نشود، کار را متوقف خواهیم کرد و اجازه پیش‌روی نخواهیم داد.

آذرپور تصریح کرد: احداث کارخانه با ضوابط زیست‌محیطی کاملاً برابر بوده و به دلیل حساسیت اداره محیط‌زیست دامغان بر حفظ سلامت شهروندان مقررات سختی همچون جهت وزش باد، فاصله با منطقه مسکونی و سایر موارد در نظر گرفته شده است.

فاصله نزدیک مکان‌یابی انجام‌شده برای کارخانه فروسیلیس دامغان

تا محل سکونت مردم سبب ایجاد نگرانی‌هایی شده است

جواب مثبت تمام ادارات به احداث

حمید صالحی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دامغان اما در این زمینه به خبرنگار فارس می‌گوید: جواز تأسیس واحد فروسیلیس دامغان در فاز توسعه شهرک صنعتی دامغان صادر شده است.

او گفت: صدور جواز تأسیس پس از اخذ مجوزهای لازم و استعلام‌های مربوطه از محیط‌زیست، برق منطقه‌ای و امور آب انجام شده است و تمام ادارات مربوطه جواب مثبت خود را اعلام کرده‌اند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دامغان افزود: محیط‌زیست در پاسخ استعلام، مشروط به رعایت بعضی نکات هنگام بهره‌برداری، احداث واحد در آن منطقه را بلامانع اعلام کرده است.

صالحی گفت: تمام موارد قانونی در صدور جواز تأسیس واحد فروسیلیس در شهرستان دامغان رعایت شده است.

نظارت؛ حلقه مفقوده

گفته‌های مسؤولان شهرستان دامغان شاید قانونی و بر اساس مجوزهای مربوطه باشد، اما نکته حائز اهمیت در این میان، حلقه مفقوده نظارت است؛ امری که در سمنان در کارخانه فروسیلیس ایران سال‌ها به دغدغه اصلی شهروندان تبدیل شده است.

رسانه‌ها بارها درخواست کرده‌اند تا تیمی تحقیقاتی و علمی از دانشگاهی مرجع و بی‌طرف روی آلایندگی و سرطان‌زا بودن یا نبودن کارخانه فروسیلیس ایران در سمنان تحقیق کرده و نتایج آن را بی‌طرفانه و در استقلال کامل منتشر کند؛ اما این خواسته تا امروز مورد توجه قرار نگرفته است؟

حال، چه تضمینی وجود دارد که بعد از مدتی و پس از افتتاح رسمی کارخانه فروسیلیس در دامغان، مسؤولان این کارخانه پاسخگوی دغدغه‌های مردمی باشند و چون فروسیلیس سمنان دائم به پاسکاری موضوع نپردازند؟

انتهای پیام/۲۲۴۹/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی استان سمنان سمنان محیط زیست فروسیلیس سمنان فروسیلیس حمید صالحی رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان دامغان نماینده مردم دامغان در مجلس شهرک صنعتی دامغان حمید صالحی رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان دامغان کارخانه فروسیلیس شهرستان دامغان صنعتی دامغان مردم دامغان جواز تأسیس محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۴۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی پیش از ظهر سه شنبه در نشست ستاد تسهیل استان مرکزی اظهار کرد: واحدهای تولیدی باید بر اساس مسؤولیت اجتماعی خود، در حوزه محیط زیست و به‌ویژه در حوزه آب، تعامل و هم افزایی لازم را در خصوص بازچرخانی پساب داشته باشند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست با تأکید بر لزوم توجه به محیط زیست در توسعه صنعتی، گفت: چنانچه به دنبال توسعه پایدار هستیم باید ابتدا به حفظ محیط زیست توجه ویژه داشته باشیم.

علی آبادی شهر اراک را یکی از شهرهای استراتژیک کشور عنوان کرد و افزود: مردم اراک در دوران دفاع مقدس هم ثابت کردند پشتیبان کشور هستند از این رو تمام ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان به کار گرفته می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رفع مشکل آلودگی هوای شهر اراک نیازمند مساعدت صنایع است، گفت: برای شهر اراک باید ۲ اقدام بزرگ، نخست تلاش برای از بین بردن منابع آلودگی و سپس عدم توسعه صنایع آلاینده با محوریت واحدهای تولیدی مدنظر ویژه قرار گیرد.

بررسی طرح‌های توسعه برخی واحدهای صنعتی، تأمین مواد اولیه، مسائل گمرکی، محیط زیست و منابع طبیعی، ضمانت‌های بانکی، امهال تسهیلات و بحث سرمایه در گردش بخشی از موضوعات مطرح شده در این نشست بود که وزیر صمت دستوراتی در جهت رفع موانع و حل مشکلات این واحدها و پیگیری موضوعات در ستاد ملی صادر کرد.

کد خبر 6099011

دیگر خبرها

  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • شیراز چگونه یک کلان‌شهر بدون آلودگی هوا شد؟
  • شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری