Web Analytics Made Easy - Statcounter

عاطفه رشنویی با بیان اینکه پیگیر جدی جا به جایی تاسیس کارخانه قند هفت تپه از محل فعلی هستیم، گفت: میراث فرهنگی از استاندار مطالبه کرده است که دستور جا به جایی محل ساخت کارخانه قند را صادر کند.

به گزارش برنا؛ معبد چغازنبیل که یکی از برجسته ترین زیگورات های جهان است در جنوب شهرستان دزفول و در منطقه هفت تپه واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثری باستانی که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفته است.  در این میان بررسی‌ ها حکایت از آن دارد که ساخت یک کارخانه‌ قند در حریم زیگورات چغازنبیل از برخی دستگاه‌های متولی مجوز گرفته که این خبر می تواند منجر به خروج این اثر تاریخی از ثبت جهانی شود.  گرچه تاکنون هیچ پروانه‌ای از سوی وزارت میراث فرهنگی و پایگاه جهانی چغازنبیل صادر نشده است اما طبق برخی شنیده ها فرآیند ساخت کارخانه قند نزدیک به ۲ سال است که پیگیری می‌ شود. برپایه‌ ضوابط پایگاه‌های جهانی ساخت هرگونه کارخانه و کارگاه‌های آلاینده‌ی محیط زیست در اطراف آن ها ممنوع است.

خواستار جا به جایی محل احداث کارخانه هستیم

عاطفه رشنویی، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: ما با جدیت پیگیر جا به جایی تاسیس کارخانه قند هفت تپه از محل فعلی هستیم. میراث فرهنگی نیز از استاندار مطالبه کرده است که دستور جا به جایی محل ساخت کارخانه قند را صادر کند.

او افزود: استاندار هنوز واکنشی نشان نداده و  نظر ایشان رسما به ما اعلام نشده است. باید دقت کرد که در میراث فرهنگی، یک لایه به نام عرصه وجود دارد که جز آثار بلافصل است و در کنار این عرصه ها، حریم ها هستند که تاثیر مستقیم بر عرصه های تاریخی دارند. حریم ها یا حفاظتی هستند و یا تاثیر مستقیم در حفظ اصل بنا دارند.

محل احداث کارخانه قند در حریم درجه یک چغازنبیل قرار دارد

این مقام مسئول در پایگاه جهانی چغازنبیل خاطرنشان کرد: محل احداث کارخانه قند در حریم درجه یک چغازنبیل قرار دارد. حریم درجه یک چغازنبیل یک بستر تاریخی، فرهنگی و طبیعی است که در آن دوران برای احداث یک شهر مذهبی بزرگ در نظر گرفته شده بود. این بستر شامل گونه های خاص طبیعی و جانوری می شود که مختص این منطقه هستند. این منابع طبیعی در کنار این آثار تاریخی بوده که هویت این منطقه را شامل شده است.

رشنویی ادامه داد: بنابراین نباید در این منطقه که یک هویت تاریخی دارد با ساخت کارخانه منظر تاریخی و طبیعی آن را خدشه دار کرد. تا این لحظه نیز حفاری برای ساخت این کارخانه صورت نگرفته است و امید است تصمیم در خصوص جا به جایی این کارخانه قطعی شود.

مدیر پایگاه جهانی زیگورات چغازنبیل اظهار کرد: نخستین دغدغه ما حفاظت از آثار موجود و مکشوفه است. بنابراین تمام هدف پایگاه فعلا معطوف به آثار کاووش شده است. تا یک سال آینده برنامه ای برای کاوش های جدید وجود ندارد و فعلا در این زمینه تصمیم گیری نشده است. 

تامین اعتبار در حوزه حفظ و نگهداری آثار تاریخی ضرورت دارد

او افزود: میراث فرهنگی امروز نیاز به نگاه و سیاست گذاری ویژه دارد. در شرایطی قرار گرفته ایم که به علت شیوع کرونا تعداد گردشگران ورودی به کشور به شدت کم شده است و نیاز است تا مجلس توجه ویژه ای به میراث فرهنگی کشور داشته باشد. تامین اعتبار در حوزه حفظ و نگهداری آثار تاریخی بسیار اهمیت دارد.

این مقام مسئول در پایگاه جهانی چغازنبیل در پایان گفت: از ابتدای سال 99 تعداد بازدیدکنندگان از سایت چغازنبیل به عدد صفر رسیده است. به علت شیوع کرونا از ابتدای سال 99 سفر به خوزستان بسیار کم شده است و به همین علت هیچ بازدیدی از چغازنبیل صورت نگرفته است. 

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی خوزستان چغازنبیل جهانی چغازنبیل میراث فرهنگی پایگاه جهانی ساخت کارخانه کارخانه قند جا به جایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار بجنورد دبیر ملی شهر گلیم شد

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی شهردار بجنورد را به عنوان دبیر ملی شهر گلیم معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، علی مستوفیان امروز_ پنجشنبه بیستم اردیبهشت_ در دیداری با شهردار بجنورد، سید محمد علی کشمیری را به مدت دو سال به عنوان دبیر ملی شهر گلیم بجنورد معرفی کرد.

وی افزود: این اقدام در جهت ترویج فرهنگ و معرفی هویت شهر در سطح جهان و تلاش بر برندسازی بجنورد مؤثر خواهد بود و امیدواریم بتوانیم در تعاملات بین سازمانی، شاهد معرفی بجنورد و جهانی کردن نام شهرمان و ثبت آن در یونسکو باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: قرار است بجنورد شهریور میزبان ارزیابان یونسکو باشد و از این فرصت درجهت معرفی سفره کردی و شهر ملی گلیم در مسیر جهانی شدن بهره ببریم.

وی یادآوری کرد: مدیریت شهری به واسطه گستردگی وظایفش و نقشی که در موضوعات فرهنگی دارد، بهترین ظرفیت را در اختیار ما قرار می‌دهد تا طی هماهنگی بین سازمانی بتوانیم درجهت رشد و توسعه پایدار شهری گام برداریم.

محمد علی کشمیری، شهردار بجنورد نیز در این دیدار ضمن قدردانی از توجه سازمان میراث به مدیریت شهری و اقدامات در معرفی هویت شهر گفت: جهانی شدن می‌تواند ثمرات مثبتی را متوجه شهر و استان کند که ساده‌ترین شکل آن، توسعه اقتصادی منطقه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات فرهنگی اجتماعی شهرداری با پیوست مشارکت مردم و تلاش بر معرفی صنایع دستی و سوغات شهر درجهت معرفی جاذبه‌های تاریخی فرهنگی اجرا خواهد شد و شهرداری تمام قد در جهت حفظ و نگهداری از میراث ماندگار و معرفی آن به جهان تلاش خواهد کرد.

کد خبر 752027

دیگر خبرها

  • شهردار بجنورد دبیر ملی شهر گلیم شد
  • جزئیات تازه از ۱۳ قطعه سفال تاریخی کشف شده در بازار اصفهان+تصاویر
  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • اسناد ملی و میراث مکتوب، مهر تاییدی بر شناسنامه هویت و تاریخ یک ملت
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • تغییری در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی صورت نگرفته است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه