Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل محیط زیست استان تهران بر ضرورت بازنگری در قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران تأکید کرد و گفت: متأسفانه این قانون به درستی اجرا نمی‌شود. - اخبار اجتماعی -

سعید محمودی مدیرکل محیط زیست استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم یکی از منابع آلودگی شهرهای کشور را کارخانجات و صنایع عنوان و اظهار کرد: بیش از 50 سال است که قانون ممنوعیت استقرار صنایع و کارخانجات در شعاع 120 کیلیومتری تهران تصویب شده، اما نسبت به آن بی‌توجهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تصویب قانون ممنوعیت استقرار صنایع و واحدهای آلاینده در شعاع 120 کیلومتری تهران، گفت: هدف قانونگذاری از تصویب این قانون، جلوگیری از آلودگی هوای شهرهای کشور بوده و معتقدم که قانونگذار نگاه بلندمدتی در این حوزه داشته است.

مدیرکل محیط زیست استان تهران با تأکید بر اینکه وضعیت آلودگی هوای شهرهای کشور روز به روز و سالانه بیش از پیش رو به وخامت می‌رود، تصریح کرد: اگر چاره‌ای اساسی در این زمینه با همکاری همه دستگاه‌ها و بخش‌های مرتبط انیشیده و راهکاری اجرایی نشود، در سال‌های آتی، با خطراتی به مراتب بیشتر از امروز در زمینه آلوگی هوای شهرها مواجه خواهیم بود.

سهم خودروهای دیزلی در آلودگی هوای شهرها چقدر است؟جلسات ویژه بررسی راهکارهای مقابله با همزمانی آلودگی هوا و کرونا/ امسال وارونگی هوا بیشتر استجزئیات آلودگی هوای تهران در تابستان امسال

محمودی ضمن تأکید بر ضرورت تقویت نظارت بر اجرای قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری تهران، گفت: این قانون در سال 1346 و با هدف مقابله با تراکم جمعیت و نیز تمرکززدایی جمعیتی شهر تهران تصویب شده تا علاوه بر مقابله با پیشرفت آلودگی هوا، توسعه متوازن برای شهرهای دیگر کشور نیز ایجاد شود، اما متأسفانه این قانون به درستی اجرا نمی‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت بازنگری در قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری تهران، افزود: با گذشت بیش از 50 سال از تصویب این قانون، وضعیت جمعیتی و گستردگی شهری تهران تغییرات و تحولات اساسی داشته که باید با توجه به شرایط موجود در آن بازنگری شود.

مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری تهران در جهت صیانت از سلامتی شهروندان تهرانی تدوین و تصویب شده است، گفت: این قانون مانعی در مسیر توسعه اقتصادی ایجاد نمی‌کند و تمام دستگاه‌ها ملزم به اجرای دقیق ضوابط و آیین‌نامه‌های این قانون هستند.

محمودی ادامه داد: به طور قطع اعطای هرگونه مجوزی در استان تهران با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی صادر می‌شود و نظارت دقیقی نیز بر حُسن اجرای قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع 120 کیلومتری تهران خواهیم داشت، اما سایر دستگاه‌ها نیز باید همکاری‌های لازم را با محیط زیست داشته باشند.

مدیرکل محیط زیست استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: استقرار واحدهای صنعتی در راستای توسعه اقتصادی تهران، ضروری است، اما نکته قابل توجه این است که توسعه در شرایطی ایجاد می‌شود که موازین زیست‌محیطی نیز در راستای رونق اقتصادی و به طور توأمان مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آلودگی های زیست محیطی آلودگی هوا بحران های محیط زیست سازمان محیط زیست آلودگی های زیست محیطی آلودگی هوا بحران های محیط زیست سازمان محیط زیست مدیرکل محیط زیست استان تهران آلودگی هوای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی 11500نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از 2هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر 3ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد 5هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از 1.5میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه 547میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر 2سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است