Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با پنجمین روز از هفته کارگر «کارگران، تشکل‌ها و گفت‌و‌گوی اجتماعی) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ویژه برنامه خانه کارگر که به صورت مجازی برگزار شد، حسین حبیبی (عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) با اشاره به روند شکل‌گیری شورا‌های اسلامی کار عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب ۵۷ ضرورت اصلاح نگاه به کارگران باتوجه به فرهنگ اسلامی دیده و به منظور ایجاد بستری برای پیگیری مطالبات کارگران، شورا‌های اسلامی کار تشکیل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: بر اساس قانون باید واحد‌های صنعتی، تولیدی و به صورت کلی تمامی واحد‌های اقتصادی با مشارکت کارگران و کارفرمایان اداره شوند. علاوه بر این تشکل‌های کارگری ازجمله شورا‌های اسلامی کار جایگاهی در شورا‌های حل اختلاف، شورایعالی کار و تامین اجتماعی دارند و می‌توانند نمایندگانی به سازمان بین‌المللی کار بفرستند.

حبیبی با بیان اینکه اداره مشارکتی واحد‌های اقتصادی نیاز به وجود قانونی داشت تا حدود روابط کارگر و کارفرما را مشخص کند، گفت: بر این اساس قانون شورا‌های اسلامی کار تصویب شد. نظر ما بر این است که کارگران و کارفرمایان باید در تصمیم‌گیری برای اداره کارگاه وزن مساوی داشته باشند، اما این اتفاق به دلایل مختلف رخ نداده است.

شورا‌های اسلامی کار؛ از مخالفت‌های اولیه تا مانع‌تراشی در ادامه راه

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور عنوان کرد: شورا‌های اسلامی کار از بدو پیدایش با مخالفت‌ها و مانع‌تراشی‌هایی رو‌به‌رو شدند. دسته‌ای از مخالفان با اشاره به استفاده از تعبیر اسلامی در عنوان این شورا سعی داشتند آن را زیر سوال ببرند. این در حالی است که استفاده از عبارت اسلامی به معنای محدود کردن اقلیت‌های دینی کشور نیست و در ماده دو قانون شورا‌ها به صراحت تاکید شده است که اقلیت‌های دینی نیز می‌توانند در شورا‌های اسلامی کار حضور و مشارکت داشته باشند.

امیدواریم با طرح دعوا در مراجع قضایی بتوانیم دادنامه ۱۷۹ را ابطال و مشکل قرارداد‌های موقت کار را برطرف کنیم. از جامعه کارگری می‌خواهم که برای تحقق این مطالبه فشار بیاورند. مطالبه‌گری جامعه کارگری باعث اصلاح روند‌های نادرست و ناعادلانه ازجمله بستن قرارداد‌های موقت کار می‌شود، همانطور که این مطالبه‌گری می‌تواند مشکلاتی نظیر آنچه را در مورد افزایش دستمزد به وجود آمده رفع کند

او ادامه داد: گروه دومی که به مخالفت با شورا‌های اسلامی کار پرداختند، طرفداران سرمایه‌داری بودند که می‌ترسیدند با مشارکت کارگران در امر تصمیم‌گیری، کم کم آنها تسلط پیدا کرده و کارفرمایان از دور خارج شوند.

حبیبی با تاکید بر اینکه این مخالفت‌ها که از بدو پیدایش شورا‌ها وجود داشته و در ادامه نیز شاهد مانع‌تراشی‌هایی بوده‌ایم، در نهایت به تضعیف جایگاه شورا‌ها انجامیده است، بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که اکنون شورا‌های اسلامی کار جایگاه واقعی و مناسب خود را ندارند و ما نمی‌توانیم با استفاده از این ظرفیت مطالبه‌گری کرده و حقوق کارگران را پیگیری کنیم. نمود این ضعف را در سطح پایین رضایتمندی مردم مشاهده می‌کنیم.

چرا شورا‌های اسلامی کار ضعیف شدند؟

این فعال کارگری اولین دلایل تضعیف شورا‌های اسلامی کار را ضعف‌های ساختاری در قانون شورا‌ها دانست و گفت: در قانونی که سال ۶۳ به تصویب رسید موادی وجود دارد که ما را در موضع ضعف قرار می‌دهد. مشکل اصلی بر سر تعیین صلاحیت کارگران برای ورود به شورا‌هاست. نظر ما این است که این تایید صلاحیت باید بر اساس مقاوله‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار باشد نه اینکه نماینده کارفرما یا خود او در این امر نقش داشته و عملا اجازه ورود کارگرانی را که دنبال چانه‌زنی برای حقوق همکارانشان هستند، بگیرد.

او ادامه داد: در اصلاحیه قانون شورا‌ها که یکبار سال ۸۰ ، بار دیگر سال ۹۵ و برای بار سوم سال ۹۷ ارائه شد این موضوع را مورد تاکید قرار داده‌ایم. همانطور که عنوان شد ما خواستار بازنگری در ساز‌و‌کار تعیین صلاحیت هستیم و معتقدیم نباید نمایندگان کارفرمایان در این امر مداخله کنند. در نهایت اگر بنا به تایید صلاحیت است می‌توان کار را به مجمع نمایندگان، کانون‌ها یا وزارت کار سپرد و برای این کار تنها موارد عمومی مثل عدم اعتیاد یا سوءسابقه جرائم خشن لحاظ شود.

حبیبی با اشاره به اینکه انحلال شورا‌ها نیز از نظر ساختاری مشکل دارد و هیات‌های موضوع ماده ۲۲ معمولا به ضرر کارگران رای می‌دهند، گفت: شاهد این هستیم که کارفرمایان برای کارگرانی که قدرت چانه‌زنی دارند محدودیت‌هایی مانند جلوگیری از شرکت در تشکل‌های کارگری ایجاد می‌کنند و این به تنش بین کارگران و کارفرمایان انجامیده و نهایتا مشکل به هیات موضوع ماده ۲۲ ارجاع می‌شود. در این هیات‌ها کارگران مظلوم واقع شده و کسانی که قدرت چانه‌زنی دارند از دور خارج می‌شوند.

او با بیان اینکه یکی دیگر از دلایلی که باعث شده شورا‌های اسلامی کار در موضع ضعف قرار گیرند، قرارداد‌های موقت کار است، عنوان کرد: ماده هفت قانون کار به بحث قرارداد‌های کار می‌پردازد. تبصره یک این ماده که مربوط به قرارداد‌ کار برای مشاغل غیرمستمر است ۲۹ سال اجرا نشد و در تبصره دو این ماده شاهد برداشت مخالف بودیم.

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور توضیح داد: برداشت مخالف از تبصره دو ماده هفت که نتیجه روند‌های اشتباه و نهایتا دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت است، باعث شده برای کار‌هایی با ماهیت مستمر قرارداد‌های موقت بسته شود. کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی در اقدامی ناپسند با کارگران قرارداد‌های موقت می‌بندند و این قرارداد‌ها آنقدر رواج یافته که اکنون ۹۰ تا ۹۵ درصد قرارداد‌ها در بازار کار ایران موقت هستند.

به گفته او، قرارداد‌های موقت باعث می‌شود کارگری که تمایل به فعالیت صنفی و حضور در تشکل‌ها را دارد در معرض اخراج و آزار و اذیت واقع شود که این خود یکی از دلایل اصلی تضعیف شوراهای اسلامی کار است.

شورا‌های اسلامی کار از بدو پیدایش با مخالفت‌ها و مانع‌تراشی‌هایی رو‌به‌رو شدند. دسته‌ای از مخالفان با اشاره به استفاده از تعبیر اسلامی در عنوان این شورا سعی داشتند آن را زیر سوال ببرند. این در حالی است که استفاده از عبارت اسلامی به معنای محدود کردن اقلیت‌های دینی کشور نیست و در ماده دو قانون شورا‌ها به صراحت تاکید شده است که اقلیت‌های دینی نیز می‌توانند در شورا‌های اسلامی کار حضور و مشارکت داشته باشند

حبیبی عنوان کرد: امیدواریم با طرح دعوا در مراجع قضایی بتوانیم دادنامه ۱۷۹ را ابطال و مشکل قرارداد‌های موقت کار را برطرف کنیم. از جامعه کارگری می‌خواهم که برای تحقق این مطالبه فشار بیاورند. مطالبه‌گری جامعه کارگری باعث اصلاح روند‌های نادرست و ناعادلانه ازجمله بستن قرارداد‌های موقت کار می‌شود، همانطور که این مطالبه‌گری می‌تواند مشکلاتی نظیر آنچه را در مورد افزایش دستمزد به وجود آمده، رفع کند.

ریشه‌های تاریخی مخالفت کارفرمایان با شورا‌ها

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در جواب این سوال که چرا برخی کارفرمایان تمایلی به تشکیل و قدرت‌گیری شورا‌های اسلامی کار ندارند، گفت: این مخالف ریشه‌های تاریخی و فرهنگی دارد. روابط کار قبلا ارباب رعیتی بوده و در دوران صنعتی هم کارفرمایان به دنبال دستیابی به بیشترین سود بوده‌اند. ما سال‌ها نظام شاهنشاهی داشتیم و این ساختار در مورد دیگر روابط ازجمله روابط کار نیز وجود داشت. به‌رغم اینکه بعد پیروزی انقلاب ۵۷ ضرورت بازنگری در این روابط احساس شد و اصلا شورا‌های اسلامی کار بر این اساس تشکیل شدند، هنوز کارفرمایانی برای دستیابی به سود بیشتر خواستار حفظ روابط گذشته در حوزه کار هستند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روز کارگر شوراهای اسلامی کار قراردادهای موقت تشکلهای کارگری قراردادهای کار قرارداد کار قانون شوراهای اسلامی کار اقلیت های دینی دادنامه 179 دیوان عدالت اداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۱۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به منظور برنامه ریزی برگزاری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت، با حضور مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و با حضور واحد‌های دانشگاهی این استان به میزبانی دانشگاه آزاد دماوند برگزار شد.

به منظور حضور در این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت و دیگر همراهان در مزار شهدای گمنام واحد دماوند حضور یافته و در طلیعه برگزاری جلسات هماهنگی چهارمین جشنواره امامت و مهدویت با آرمان‌های بلند شهدای انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.

در ابتدای این نشست سید جواد جعفری مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت؛ با تاکید بر این که باید شاکر و قدردان خداوند باشیم که در زمانه‌ای بسر می‌بریم که نظام جمهوری اسلامی ایران حاکم است گفت: ما در این نظام مقدس فرصت پیدا کرده ایم که در ساحت مقدس دانشگاه خدمت کنیم.

دبیر جشنواره امامت و مهدویت افزود: ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است و این خدمت در ادامه مسیر انبیا قرار دارد که به خدمتگزاران حوزه فرهنگ سپرده شده است.

وی با بیان اینکه خدمت در عرصه فرهنگ امامت و مهدویت و اهل بیت پیامبر نعمتی است که خداوند به ما ارزانی داشته است اظهار کرد: خدا را شاکریم که در این مسیر دوستان خوب وهمدلی داریم واین همدلی را می‌شود در نشست‌های منطقه‌ای جشنواره علمی فرهنگی وهنری امامت ومهدویت که به میزبانی واحد دماوند و با حضور فرهیختگان برگزار می‌شود به وضوح مشاهده کرد.

در ادامه این نشست پیام دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مورد تبادل نظر قرار گرفت و نسبت به چگونگی اجرایی شدن مفاهیم زیارت جامعه کبیره از طریق تولید آثار فرهنگی وهنری تصمیمات لازم اتخاذ شد.

هم چنین در این نشست هریک از واحد‌های دانشگاهی استان تهران گزارشی از دوره سوم جشنواره را ارائه کردند.

در ادامه اولین نشست منطقه‌ای برنامه ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، در خصوص بعضی از عناوین جشنواره تجدید نظر صورت گرفت و در بعضی عناوین نیز در بین واحد‌ها جابجایی صورت گرفت.

هم چنین در مقرر شد شاخص‌های فنی تولید پوستر جشنواره تدوین و به دبیرخانه‌های جشنواره ابلاغ شود.

واحد‌های دماوند، تهران مرکزی، اسلامشهر، ورامین، استاد فرشچیان، علوم و تحقیقات، علوم پزشکی، پرند، تهران جنوب، تهران شرق، تهران شمال و یادگار امام واحد‌های دانشگاهی منطقه یک چهارمین جشنواره امامت و مهدویت را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • 4 نکته درباره تعطیلی دفتر الجزیره در اسرائیل
  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم
  • تنبیه فولادی‌ها به سبک ویسی: تعطیلی نداریم!
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • تعطیلی تمرین استقلال با تصمیم کادر فنی
  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است