Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزیگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان کمبود نقدینگی، عدم توان کافی در پرداخت حقوق و تأمین هزینه های جاری، تعدیل نیرو، کاهش ظرفیت تولید و اخراج کارگران از واژگانی است که برای بسیاری از کارخانجات و مراکز تولیدی عینیت پیدا کرده است.

اساسا واژه ورشکستگی و تعطیلی آنچنان تلخ و تاسف آور است که به اعتقاد برخی از صاحب نظران و کارشناسان، پیشگیری و جلوگیری از آن در شرایط فعلی اقتصادی کشور به عنوان یک توفیق و دستاورد بزرگ محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



موسی فکرانه، یکی از فعالان صنعتی و تولیدی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی کشور، اظهار داشت: این موضوع به میزانی جدی و عمیق است که مقام معظم رهبری بخش عمده فرمایشات خود را در سخنرانی سالانه(حرم مطهر رضوی)به مقوله اقتصادی اختصاص دادند.

وی افزود: با نیم نگاهی به اخبار و رخدادهای منتشر شده در رسانه ها،به کرات با مواردی مواجه می شویم که در آن به تعطیلی کارخانجات و واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی اشاراتی شده و بعد از مدتی با تکذیب و رَدِ مسئولان ذیربط واحدهای مذکور همراه شده است.

فکرانه عنوان کرد:فارغ از این تأییدها و تکذیب ها، تردیدی در این موضوع وجود ندارد که متأسفانه حال و روز حوزه صنعت و تولید در کشور مساعد نیست و به واقع ریشه این اخبار نیز به وضعیت نامساعدی باز می گردد که امکان تنفس را از بسیاری صنعت کاران سلب کرده است.

این فعال صنعتی و تولیدی گفت: اخراج یک کارگر از واحد تولیدی و صنعتی،در خوشبینانه ترین حالت ممکن به معنای اضافه شدن یک نیروی مصرف کننده به جمعیت کشور است که البته در بسیاری از این موارد، اخراج ها و تعدیل های اینچنینی نه یک فرد،بلکه یک خانواده و بعضا جامعه را درگیر می سازد.

وی افزود:امروزه نقش اقتصاد در کاهش معضلات اجتماعی و فرهنگی غیر قابل انکار است و با عنایت به چنین اصل و قاعده پذیرفته شده والبته اثبات شده ای باید اعتراف کرد که تعطیلی مراکز تولید،چرخ ظهور و بروز ناهنجاری های اجتماعی را تند تر از گذشته می سازد.

بیمه بیکاری،حلال موقت مشکلات کارگران بیکار است اما تکلیف اقتصاد کشور چه می شود؟

مسعود نجمی،کارشناس اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تجارب تلخ تعطیلی برخی از مراکز واحدهای صنعتی و تولیدی در گذشته گفت: نباید از نظر دور داشت که مسئولان و مدیران کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی،علاقه ای به تعطیلی،اخراج یا تعدیل نیرو ندارند،اما وضعیت اقتصادی،زیان دهی بالا و عدم سود کافی برای بقا و استمرار فعالیت های صنعتی و تولیدی آنها را مجاب به اتخاذ چنین تصمیمات ناخوشایندی می کند.

وی افزود: با نیم نگاهی به فرآیند طی شده در تعدیل و اخراج کارگران و نیروهای فعال دستگاه های تولیدی و صنعتی با مواردی مواجه می شویم که متولیان امر، وعده دریافت بیمه بیکاری را به کارگران و نیروهای در معرض تعدیل یا اخراج می دهند.

نجمی گفت: بدون تردید،پرداخت بیمه بیکاری یک قاعده پذیرفته شده در تمامی کشورهای دنیا می باشد و این بسته حمایتی،ضرورتی است که از عمیق تر شدن مشکلات سرپرست خانواده یا فرد شاغلی که قرار است خانه نشین شود جلوگیری می کند.

وی افزود: اما نفس بیکاری و تعطیلی یک کارخانه یا مرکز تولیدی و صنعتی برای اقتصاد کشور ناگوار و مخرب است و هر آنچه دامنه این تعطیلی،تعدیل یا اخراج و خانه نشینی نیرو شدیدتر باشد،به همان میزان تبعات و پیامد های منفی تری برای جامعه و کشور در پی خواهد داشت.

کارشناس اقتصادی گفت: با پرداخت بیمه بیکاری،امکان حصول و تحقق اهداف از پیش تعیین شده در عرصه اقتصادی فراهم نمی شود و البته ذکر این نکته به معنای نفی این اقدام حمایتی نیست،بلکه منظور نظر بنده به این امر معطوف می شود که باید با اتخاذ تصمیمات منطقی و حمایت های سازنده،تدبیری لحاظ شود که سرنوشت یک واحد یا مرکز صنعتی و تولیدی به چنین بن بست هایی ختم نشود.

وی افزود: بیکار شدن یک نیروی نسانی در حوزه تولید،به معنای تبدیل عنصری مولد به فردی مصرف کننده است که نتایج این پدیده،برای اقتصادی که در صَدَدِ پیمایش شکوفایی و پیشرفت است،مطلوب به نظر نمی رسد.

کابوس بیکاری،انگیزه و کارآمدی را از نیروی انسانی سلب می کند

فرهاد نعیمیان، یکی از فعالان حوزه تولیدی و صنعتی در غرب استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تأثیر وضعیت نامساعد اقتصادی در بالا رفتن ضریب تعطیلی، ورشکستگی و به تبع آن بیکاری کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: بطور طبیعی در شرایط وخیم اقتصادی،شرایط برای ادامه فعالیت مراکز صنعتی و تولیدیِ بزرگ، متوسط و کوچک دشوار می شود.

وی افزود: بر اساس یک قاعده نانوشته اما تجربه شده، در چنین بستری،دامنه شایعات در خصوص احتمال اخراج و تعدیل نیرو گسترش می یابد و متأسفانه در برخی موارد این شایعات به واقعیت مبدل می شود که نمونه بارز آن در اخراج تعدادی از کارگران نساجی بروجرد(حدود یکسال گذشته)مشهود و ملموس بود.

نعیمیان عنوان کرد: فارغ از تحقق چنین پدیده تلخی(اخراج و تعدیل نیرو)شنیده شدن وضعیت وخیم اقتصادی یک واحد تولیدی و احتمال تعدیل نیرو،انگیزه کافی برای فعالیت سازنده در مراکز تولیدی را سلب می کند و همین موضوع بر روی کیفیت و گاهی کمیت فعالیت نیروی انسانی نیز اثرگذار خواهد بود.

این فعال عرصه تولید و صنعت در غرب استان تهران گفت: در طول سالیان گذشته موارد متعددی از اخراج و تعدیل نیرو در واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان های شهریار، قدس و ملارد وجود داشته که به واقع تحقق آن در ابتدا با طرح برخی شایعات،گمانه زنی ها و زمزمه های تأیید نشده آغاز و سپس به واقعیتی تلخ مبدل شده است.

وی افزود: ثبات و امنیت شغلی یکی از مؤلفه های حائز اهمیت در برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت و تلاش و پشتکار حداکثری نیروی انسانی فعال در مراکز تولیدی می باشد و قطعا در سایه بی ثباتی و عدم امنیت شغلی،امکان حصول اهداف و افق ترسیم و پیش بینی شده،سخت،دشوار و در مواردی ناممکن خواهد بود.

این فعال حوزه صنعت و تولید در غرب استان تهران در خاتمه یادآور شد: امنیت شغلی در وضعیت اقتصادی مناسب و مساعد حاصل می شود و قطعا در شرایطی که رونق اقتصادی ضعیف شده و رکود بر ابعاد گوناگون اقتصادی کشور سایه افکنده،کابوس تعدیل نیرو و یا اخراج،همچنان ثبات و امنیت شغلی بسیاری از مراکز صنعتی و تولیدی را تحت الشعاع قرار خواهد داد.انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۲۲۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی

جعفر فرشچی‌طوسی دراین‌باره گفت: این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان برای ۲۱۸ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: محل ساخت و فعالیت این واحد‌های تولیدی شهرک‌های صنعتی " چناران، کاویان فریمان، قوچان ۲، خیام، چرمشهر و تایباد" در نقاط مختلف جغرافیای خراسان رضوی است.

فرشچی‌طوسی با اشاره به شعار سال که رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر جهش تولید با مشارکت مردم تأکید نموده‌اند، عنوان کرد: تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در خراسان‌رضوی نسبت به سالیان قبل افزایش یافته و این ظرفیت‌های اقتصادی استان باعث شده است که مراودات تجاری از سوی کشور‌های همسایه بیشتر شود و تاجران آن کشور‌ها در ایران سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان‌رضوی اضافه کرد: تاکنون سرمایه‌‎گذاران خارجی از کشور‌های افغانستان، امارات متحده عربی و کویت، استقبال خوبی از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در استان داشته و با امنیت خاطر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

وی در پایان تصریح کرد: وجود واحد‌های صنعتی دانش‌بنیان و صادرات‌گرا و نیز نوع کیفیت کالا‌های تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی باعث ایجاد فضای رقابتی میان سرمایه‌گذاران شده که بازاریابی محصولات توسط شرکت‌های مدیریت صادرات در کشور‌های مختلف می‌تواند هزینه‌های بخش تولید را کاهش دهد و بستر گسترده‌تری را برای ورود محصولات داخلی خراسان‌رضوی به بازار‌های بین‌المللی فراهم کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر